De salderingsregeling

Als u meer energie opwekt dan je verbruikt, dan levert u energie terug aan het stroomnet. Deze terug geleverde energie mag op een later moment (in het lopende contractjaar) verrekenend worden met energie die weer afgenomen wordt. Dit heet salderen en hier komt de naam salderingsregeling ook vandaan.

Voorbeeld: Als je in een jaar 1.250kWh terug levert en in hetzelfde jaar 3.500kWh afneemt, dan krijgt u van de energieleverancier een factuur voor 3.500 – 1.250 = 2.250kWh.

Er zijn plannen bij de overheid om de regeling vanaf 2022 te wijzigen, waarbij ieder jaar een kleiner deel van de terug geleverde energie nog gesaldeerd mag worden. Voor het andere deel ontvangt u dan een lagere vergoeding zoals afgesproken in het energiecontract met de energieleverancier.

De besparing (en daarmee de terugverdientijd) die gerealiseerd wordt met de zonnepanelen zal, als dit doorgaat, door deze wijziging iets minder worden. Natuurlijk zijn ook andere factoren hierop van invloed, denk aan het weer, de energieprijs en de mogelijke inzet van accu’s om de energie die opwekt wordt op te slaan i.p.v. terug te leveren.

Netwerkbeheerder.

Een zonnepanelen installatie moet aangemeld worden bij de netwerkbeheerder. Dit gaat via de website https://energieleveren.nl. Aanmelden is eenvoudig, maar wanneer u hier na het plaatsen van een installatie door ons toch niet helemaal uit komt, dan helpen wij u hier natuurlijk graag even mee.

Meer weten?

Configuratie.

Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen?

Omvormer kiezen.

Kies de juiste omvormer voor uw situatie.

Hybride oplossing.

Bekijk of een hybride oplossing voor u interessant is.
js_loader