ADVIES.

Het ontwerpen van een zonnepanelen installatie is maatwerk. Naast de randvoorwaarden moet uiteraard voldaan worden aan wettelijke regels en normen, zoals de NEN1010 en sinds kort Scope12 zodat de installatie veilig is en ook door uw verzekering geaccepteerd wordt.

Wanneer u voornemens bent om zonnepanelen te laten plaatsen dan komen wij graag bij u langs om samen de wensen te bespreken en de technische mogelijkheden te bekijken met als resultaat een onderbouwd advies en een offerte op maat.

Tijdens het adviesgesprek bespreken wij graag in ieder geval de volgende onderwerpen:

  • Hoeveel kWh zou u per jaar met de installatie willen opwekken?
  • Welke dakvlakken (schuin en plat) zijn geschikt en beschikbaar voor zonnepanelen?
  • Wat voor soort omvormer is het meest geschikt in uw situatie en waar kan deze geplaatst worden?
  • Hoe/Waar kunnen de kabels aangelegd worden vanaf het dak naar de omvormer en van de omvormer naar de meterkast? Deze bij voorkeur natuurlijk niet in het zicht!
  • Wat moet er aangepast worden in de groepenkast? Is er voldoende ruimte voor de bij te plaatsen voorbeveiliging en aardlekautomaat voor de zonnepanelen?
  • Is de aansluiting op het stroomnet geschikt voor de gewenste installatie of moet deze aangepast worden?

Particuliere installaties.

Phoenix Energy heeft ruime ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op particuliere woningen. Van kleine installaties met slechts enkele panelen tot grotere installaties met soms wel 30 tot 50 zonnepanelen op een woning.

Wij zijn bekend met verschillende soorten dakbedekking, zoals dakpannen, staal (damwand), golfplaten, PVC en bitumen op zowel schuine als platte daken.

Zakelijke installaties.

Phoenix Energy heeft ruime ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfspanden van 50 tot 1000+ zonnepanelen.

Maatwerk staat hierbij op de eerste plaats en voor het uitvoeren van grotere projecten maken wij gebruik van een netwerk van deskundige installatiepartners waarmee door expertise te bundelen projecten efficiënt, 100% veilig en naar de laatste regelgeving en richtlijnen uitgevoerd kan worden.

Uiteraard worden projecten opgeleverd met een Scope 12 inspectierapport t.b.v. uw verzekering.

Bouwbedrijven/ aannemers.

Met regelmaat is Phoenix Energy betrokken bij nieuwbouw- en renovatieprojecten en werken wij voor en met bouwbedrijven en aannemers samen aan het verduurzamen van woningen, appartementengebouwen en andere complexen.

Woningcorporaties.

Met regelmaat is Phoenix Energy betrokken bij projecten van woningbouw corporaties en werken wij (veelal in opdracht van een aannemer of installatiebedrijf) samen met de corporatie aan het verduurzamen van woningen, appartementengebouwen en andere complexen.